DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Rábapordány és Dör községekben

 

 

 

Projekt megnevezése:

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Rábapordány és Dör községekben

 

Projekt azonosító száma:

TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00011

 

Kedvezményezett:

Rábapordány Községi Önkormányzat

 

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

15 308 063 Ft

 

A finanszírozás típusa:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

2017. július 1.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

2018. június 30.

Projekt bemutatása

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL KORSZERŰSÍTIK RÁBAPRODÁNY ÉS DÖR KÖZSÉGEK HÁZIORVOSI RENDELŐINEK ÉPÜLETÉT

Rábapordány és Dör község önkormányzati tulajdonú épületeinek energetikai korszerűsítésére több mint 15 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza.

Rábapordány és Dör községek konzorciumot hoztak létre a háziorvosi rendelők épületeinek energetikai korszerűsítésére. Az épületek nagyon rossz állapotban vannak, így jelenleg alig alkalmasak a közszolgáltatási funkció ellátására, ezért szükségessé váltak a meglévő orvosi rendelők korszerűsítései, és energia-takarékossági szempontok alapján való felújítása. A 15,3 millió forintos Európai Uniós beruházásnak köszönhetően az épületek utólagos hőszigetelése valósul meg. Továbbá a háziorvos feladatai ellátása szempontjából elengedhetetlen eszközök beszerzésére is sor kerül, mivel a jelenlegi eszközök már nagyon régiek, elavultak.

Rábapordány és Dör Községek Önkormányzatainak célja, hogy az orvosi rendelők korszerűsítése révén, a településképi megújulás mellett jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítás legyen elérhető a települési önkormányzat éves költségvetésében. A beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést is eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

Az uniós támogatásból finanszírozott beruházásnak köszönhetően a felújított rendelőben a gyermek és felnőtt egészségügyi ellátás komfortos körülmények között tud megvalósulni, melyhez az újonnan beszerzett eszközök is hozzájárulnak. Továbbá a létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A kivitelező vállalkozóval az önkormányzatok 2018.05.31-én megkötötték a vállalkozási szerződéseket, a munkálatok hamarosan elkezdődnek mindkét településen. A beruházás várhatóan 2018.10.15-ig befejeződik mind Dör, mind Rábapordány községekben. Rábapordány Község Önkormányzata lefolytatta a beszerzési eljárás az orvosi eszközök beszerzésére. Az eszközök leszállítása 2018.07.31-ig megtörténik.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester