DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Virágos Magyarország - Virágos Rábapordány

🌺🌸🌼 Elindult a nevezés! 🌼🌸🌺

A mai naptól lehet nevezni a Virágos Magyarország "Virágos balkonok, virágos kertek" versenyére. Ne feledjétek: az idei verseny lakossági, kizárólag online történik és két kategóriában (balkonok és előkertek) lehet rá nevezni. 😊🤳🌹

Nevezés, játékszabály és részletek:
https://www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu/

Fényképezőgépet-mobilt elő, jöjjenek a csodásabbnál csodásabb jelöltek! 😊🌷

#viragosmagyarorszag #vmo

Polgármesteri tájékoztató 34.

Polgármesteri tájékoztató 34.
2020. május 17. 17.45

Továbbra sincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.
Rábapordány településen jelenleg NINCS kötelező hatósági házi karanténban lévő rábapordányi lakos.
Az országban 3509 fő koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, 451 fő elhunyt, 1396 fő felépült.

A.) A fiatalok számára az 500 ezer forintos Diákhitel plusz konstrukció elindítása - amelyet már több mint 8 ezren igényeltek - nyújt segítséget ahhoz, hogy folytathassák tanulmányaikat.
B.) Július 1-jétől a GYES-en, GYED-en lévők ingyenes Kresz-vizsgán, -tanfolyamon és nyelvvizsgán vehetnek részt, versenyképesebbé téve tudásukat, megkönnyítve későbbi elhelyezkedésüket. Azok is igénybe vehetik, akiknek már van legalább egy nyelvvizsgája.
C.) A gyermekfelügyelet bizonyos szülőknek komoly erőfeszítést jelent. A kormány ezért döntött arról, hogy minden településen biztosítani kell a felügyeletet a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolában, az intézményekben pedig napi négyszeri, illetve háromszori étkezést is kapnak a gyermekek.
A gyermekfelügyelet iránti igényüket minden esetben az óvodavezetőnél kérjék!
D.) A kormány engedélyezte a nyári napközis táborok megtartását, így meg lehet kezdeni ezek szervezését, meghirdetését, hamarosan pedig döntés születik arról is, milyen szabályozás lesz érvényes a bentlakásos nyári táborokra.
E.) 2020. május 18. napjától a kemence, a sportpark és a sportpálya is látogatható, a védelmi távolság betartása minden esetben KÖTELEZŐ!
F.) A községi játszótér továbbra is ZÁRVA tart, annak felújítása még folyamatban van.

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

Tájékoztató gyógyszerek kiváltásáról

KEDVES BETEGEK!

EZEKET HOZZÁK MAGUKKAL, AMIKOR SAJÁT VAGY MÁS RÉSZÉRE KIÁLLÍTOTT E-RECEPTET SZERETNÉNEK KIVÁLTANI!
A BETEG TAJ SZÁMA:
Az elektronikus recepteket csak TAJ szám alapján tudjuk lekérdezni (a beteg neve alapján nem!). Nem szükséges a beteg TAJ kártyáját magukkal hozniuk, elég, ha leírják a számot, vagy a telefonjukkal lefényképezik.
A SAJÁT SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYUK:
A gyógyszert kiváltó személy saját személyi igazolvány számát rögzítenünk kell a kiváltás során. (Ne a beteg személyi igazolványát hozzák el!)
LEHETŐLEG HASZNÁLJANAK MASZKOT A GYÓGYSZERTÁRBAN:
A maszk használatával a saját, és mások fertőződésének az esélye is csökkenthető, ezért kérjük, hogy a gyógyszertárban viseljenek maszkot! Ha nincs maszkjuk, akkor sállal, vagy kendővel is eltakarhatják az arcukat.

Vigyázzunk egymás egészségére!

Köszönjük megértésüket!

Polgármesteri tájékoztató 33.

 

Polgármesteri tájékoztató 33.
2020. május 14. 11.55

Továbbra sincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.
Rábapordány településen jelenleg NINCS kötelező hatósági házi karanténban lévő rábapordányi lakos.
Az országban 3380 fő koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, 436 fő elhunyt, 1169 fő felépült.

A mai Kormányinfón:

A.) A kormány arról döntött, hogy a mindenkire közös szabályokon nem változtatnak, a másfél méteres távolságot mindenki tartsa be, és a maszkviselési szabályokat is.

B.) A vidéki vendéglátó üzletek belső részében megengedett lesz a tartózkodás, de kötelező a maszkviselés és a védőtávolság betartása.

C.) Június 1-től vidéken és Pest megyében 200 fő alatt lehet esküvőt és lakodalmat tartani a védőtávolságok betartása itt is feltétel.

D.) 2020. június 2-ig biztosan nem lesz oktatás az intézményekben. Tanévvel kapcsolatos lezárási problémák akkor sem lesznek, ha nem lesz később kötelező iskolába járás.

E.) Engedélyezi a kormány a nyári napközis gyermektáborokat. Egyelőre csak arról született döntés, hogy meg lehet tartani a napközis táborokat. A hónap végén döntenek az ottalvós táborokról is.

F. Kinyithatnak a szállodák, panziók.

G.) Tovább marad érvényes a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény és a hátrányos helyzetet megállapító határozat hatálya meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.
Rábapordány Község Önkormányzata felhívja az érintett szülők, törvényes képviselők figyelmét arra, hogy a Kormány a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 88/2020.(IV.5) Kormányrendeletben arról rendelkezett, hogy a rendelet hatálybalépésekor (2020. április 6-án) fennálló és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.
A fentiekre tekintettel a Önkormányzati Hivatal azt kéri, hogy az említett jogosultságok újbóli megállapítása iránti kérelmeket csak a veszélyhelyzet megszűnését követően nyújtsák be a hivatal ügyfélszolgálatán.
Az Önkormányzat Hivatal elérhetőségei:
Telefon: 06-96/273-378
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Megértésüket köszönjük!
Vigyázzunk egymásra!

H.) A településen a kemencénél, a játszótéren, a sportparkban, a sportpályán - kivétel az amatőr bajnokságban résztvevők edzései - ezeken a napokon továbbra se csoportosuljunk, kivéve ha hatósági igazolvánnyal tudják igazolni, hogy közös háztartásban élnek.
A személyes érintkezések alkalmával az egészségügyi védőtávolságot (másfél - két méter) javasolom betartani.

Vigyázzunk idős hozzátartozóinkra, családtagjainkra, szomszédjainkra és tartsuk be a Kormány által bevezetett intézkedéseket, továbbá a községünket érintő kötelezéseket és javaslatokat!

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester