DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Megújulóban a Rábapordányi Levendulakert Óvoda

Az óvoda felújítása jelentősen hozzájárul a településen lakók jobb életminőségéhez. Az épületet az Isteni Megváltó Leányok női szerzetes rend építette helyi mecénások közreműködésével zárda és kisdedóvó céljából az 1928-32 években.

Az óvoda épület az elmúlt 90 évben sajnos nem került felújításra, így annak műszaki állapota elavulttá vált.

Kisebb felújítások, karbantartások, fejlesztések ugyanakkor történtek az évek során. Ennek fényében Rábapordány Község Önkormányzatának vezetői a helyi óvodai szolgáltatás minőségi javításának megvalósítása érdekében az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő óvodaépület komplex felújítását és energetikai korszerűsítését tervezték végrehajtani.

Az épület hasznos alapterülete 412,6 m2.  Az épületben a következő helyiségek találhatók: 3 csoportszoba, mosogató, iroda, közlekedő, WC-k és mosdók, öltözők. Az épület szerkezetileg megfelelő állapotban volt, viszont az épület gépészete és elektromos hálózata korszerűtlen volt.

A korábbi vizesblokk erősen elhasználódott állapotban voltak.

 

A település vezetése kiváló lehetőségként tekintett a Belügyminisztérium által kiírt ,,Önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázati felhívásra, ennek köszönhetően a Rábapordányi Levendulakert Óvoda felújítása megkezdődhetett.

 Fontosnak éreztük, hogy az épület felújítására sor kerüljön, mivel nem csak a rábapordányi, de 2018. évtől már a szomszédos településen élő pásztori kisgyerekek is látogatói a Rábapordányi Levendulakert Óvodának. Továbbá az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását, a szolgáltatások minőségének fejlesztését tartottuk szem előtt.

Jelenleg a felújítás a II. ütemben került kivitelezésre. Az I. ütemben belső és energetikai korszerűsítés valósult meg, a széntüzeléses központi fűtést a hőszivattyús fűtés váltotta ki. A korszerűsítés kiterjedt a belső terek hőszigetelésére, vizesblokkok felújítására, hideg- és melegburkolatok készítésére, a teljes víz, elektromos, fűtési hálózat cseréjére.

Az újabb körös sikeres pályázatnak köszönhetően a II. ütemben megvalósult a teljes tetőszerkezet cseréje, a beltéri nyílászárók cseréje, a villanyszerelési munkálatok, valamint a belső terek festése.

A III. ütem keretében valósulhat meg összességében az épület teljes külső és belső felújítása. Az épület jelenleg külső szigeteléssel nem rendelkezik, vakolt falazat van. A III. ütemre benyújtott pályázatunk a külső hőszigetelésre illetve a padlás teljes szigetelésére került benyújtásra.

Nagyon sok szakember dolgozott azon, hogy az óvoda megújuljon. A bútorok nagy része is lecserélődött, sok új berendezést sikerült beszereznünk.

Köszönetet mondunk az együttműködésért, partnerségért, amely eredményre vezetett a felújítás során. Köszönet jár a tervezőnek, a közbeszerzőnek, a kivitelezőnek és minden közreműködőnek. Köszönjük Magyarország kormányának, hogy oktatás-, nevelés-politikája része az óvoda felújítás, amelyre jelentős összegeket szán, és amelyben partnere az önkormányzatoknak.

Új játszótéri eszköz a TESCO ,,Ön választ mi segítünk" pályázatán

A Tesco “Ön választ, mi segítünk” országos pályázatára egészséges életmódot ösztönző, gyermekek fejlődését támogató vagy környezetszépítő-védő programokkal nevezhettek civil szervezetek, amelyek a helyi közösségekben fejtik ki jótékony hatásukat, ott, ahol az áruházlánc vásárlói és dolgozói is élnek. A pályázat során a végső nyerteseket az áruházlánc vásárlói választhatták ki, így valóban a közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhattak meg a támogatásból.
A Rábapordányi Polgárőr Egyesület a játszótéri eszközzel a gyermekek szüntelen mozgásigényének kielégítése érdekében nyújtotta be pályázatát. A pályázaton elnyert összeg és az önkormányzat kiegészítő támogatásának köszönhetően egy új játszótéri eszköz kivitelezésére került sor a mai napon a felnőtt fitnesz játszótér szomszédságában.

Igyekszünk az elkövetkező időben tovább fejleszteni a gyerekek játszóterét, így egy olyan közösségi sportpark áll rendelkezésre, ahol kicsik és felnőttek egyaránt kikapcsolódhassanak!
Kérjük a gyerekeket, hogy hétfőig a játszótéri eszközt ne használják, kérjük a szülők együttműködését is ebben!

 

Megérkeztek a bútorok!

Elkészült a Rábapordányi Levendulakert Óvoda belső felújítása és megérkeztek a várva várt bútorok is!

Megérkeztek a bútorok, amelyeket szeretnénk ezúton is megköszönni
- a Szülői Munkaközösségnek,
- a rábapordányi és pásztori szülőknek,
- az önkormányzatnak,
- a polgármesternek,
- Gábornak, valamint

A tavalyi évben a levendulás kézműves termékek vásárán befolyt összegből a belső bútorzat (szekrény), a függönyök, a dekorációk kerültek beszerzésre.
A Szülői Munkaközösség folyamatosan támogatja, segíti az óvodai nevelést, a játékok, eszközök beszerzésében is aktívan részt vesznek pl. a pásztori szülők papírgyűjtéssel, a pordányi szülők óvodás bál szervezésével gyűjtenek anyagi támogatást a gyerekek számára, így kerülhetett beszerzésre az új csoportszobába asztalok, székek, öltözőszekrények.

Köszönjük szépen!

Várjuk az Olvasókat a könyvtárba!

 

Az óvoda visszaköltözésével 2020. július 20-ától a Rábapordányi Könyvtár hétköznapokon (Hétfő - péntek 16.00 - 18.00 óra között) a megszokott időpontban és helyen, a megszokott szolgáltatásokkal várja kedves Olvasóit.
Szolgáltatásaink közül az internet- és számítógép használat még nem lehetséges, de a könyvkölcsönzések mellett az irodai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás stb.) a könyvtáros segítségével igénybe vehető.

A könyvtár helyiségeiben a higiéniai előírásoknak megfelelően a kézfertőtlenítő használata és a 1,5 méteres távolságtartás kötelező!

Egyúttal szeretném megköszönni Csabiéknak, Ritának, Editkének és Laurának a segítségét, közreműködését, hogy a könyvtárunk két nap alatt ,,helyreállt''!

Polgármesteri tájékoztató 35.

Polgármesteri tájékoztató 35.
2020. 07.13. 11.01

Bár Magyarországon a koronavírus járvány helyzete elfogadható, azonban más államokban a fertőzöttek száma nagyon eltérően alakul, a környező országokban is növekszik.
Azért, hogy a mindennapi életünket érintő korlátozásokat elkerülhessük, meg kell akadályozzuk, hogy a vírust külföldről bejöhessen.
Minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot, így a határellenőrzést szigorítani kell.
Az operatív törzs javaslata alapján az országokat három kategóriába sorolja a Kormány, az eltérő fertőzöttség szintnél eltérő szabályok érvényesek.
🔴 A legkockázatosabb, vörös kategóriába került Európából Albánia, Bosznia-Herrcegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Ukrajna is.
🔶 Az EU-tagállamok közül sárga kategóriába került Románia, Portugália, Bulgária és Svédország. Továbbá az Egyesült Királyság és Kína is. Aki ezekből az országokból érkezik, az karanténba kerül és első negatív teszt után elhagyhatja a karantént, de kell még egy másik teszt is.

További részletek az alábbi kormányrendeletben olvashatóak: https://magyarkozlony.hu/…/c5f7b3f6959f8e2f23dd5a9…/letoltes

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester