DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Államalapító ünnepséget tartanak Rábapordányban

Augusztus 20-án a magyar nemzet a keresztény magyar államalapítást, Szent István király történelemformáló tetteit és az új kenyér megáldását ünnepeli. Nemzeti ünnepeink – különösen augusztus 20. – a Kárpát-medencei közösségek megerősödését, közös értékeink megbecsülését jelentik, alkalmat teremtenek az állampolgári méltóság megélésére. Az idén a – hagyományainkhoz híven – várjuk Önöket, a rábapordányi közösséget, hogy együtt emlékezzünk meg az államalapításról, Szent István király tetteiről, valamint invitáljuk Önöket a megáldott új kenyér kóstolására.

100 éve őrzik emlékét, emléktáblát avattak

Tarcsay István földbirtokos, jegyzőgyakornok rábapordányi lakos társaival 1919. június 9. napján Csornán a vörösterror áldozata lett. A statáriális bíráskodás után mártírtársaival a premontrei templom mellett vesztette el fiatal életét. Az elmúlt 100 évben szülőfalujában, Rábapordányban nem történt meg Tarcsay István nevének megörökítése, ezért családi kezdeményezésre rokonai a centenárium alkalmából emléktáblát helyezett el egykori szülői házának falára. Az ünnepi szentmisét követően Szakály Gyula rábapordányi plébános áldotta meg az emléktáblát. A Rábapordányi Nótakör dalai, valamint Visy Orsolya Reményik Sándor versével emlékezett az egykori vörös terorr áldozatára. A család az emlékezés virágait helyezték el az emléktáblánál. Dr. Galambosné Dr. Visy Mária részletes bemutatásának köszönhetően ismerhettük meg a fiatalon elhunyt mártír, Tarcsay István életét, az akkori életet Rábapordányban valamint a település elöljáróit. Az emléktáblát Szalai Sírkő (Rábapordány) készítette.

További képek ITT!

,,Ön választ, mi segítünk!" - bekerültünk a végső győzelemért küzdő 3 civil szervezet közé

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Rábapordányi Polgárőr Egyesület a Tesco által kiírt, "Ön választ, mi segítünk" pályázatán, bekerült a végső győzelemért küzdő, 3 civil szervezet közé, akik megküzdhetnek az áruházlánc helyi boltjaiban, a vásárlók szavazataiért. Erre 2019. június 17-étől lesz lehetőség!

A Rábapordányi Polgárőr Egyesület egy új játszótér kialakítását szeretné finanszírozni az áruházlánc által felajánlott pénzből.

A támogatást az a civil szervezet kapja, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a vásárlóktól.

Szavazzon az ,,Építsünk játszóteret Rábapordányban" pályázatára!

Tíz üzletben lehet szavazni:

- Csorna Bartók Béla u. 3/c.,
- Győr Királyszék u. 33.,
- Győr Bartók Béla u. 13.,
- Győr Hunyadi u. 2.,
- Győr Köztelek u. 8.,
- Győr Szigethy A. u. 112.,
- Győr Hédervári u. 20.,
- Győr Lajta u.12.,
- Győr Herman O. u. 22/a.,
- Győr Mécs L. u. 4.

A szavazás menete pedig úgy történik, hogy 2019. június 17-étől 2019. július 14-ig a pénztárnál történő fizetés után, mindenki kap 1db zsetont, amit bele kell dobni a képen látható tartályba...

Kérjük Önöket, aki vásárol a Tesco-ban, szavazzon Ránk, hogy a gyerekeknek egy új játszótér és közösségi helyet alakíthassunk ki!

Köszönjük szépen!https://tesco.hu/kozosseg/

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester