DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Cégek, vállalkozások

Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt.

Honlap: http://agropordany.hu/

A Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. jogelődjét a termelőszövetkezetet 1949. november 10-én alakították, létesítő okiratának kelet 1949.11.30.

A szövetkezet szervezetébe 1973.01.01-el beolvadt a Dör-i Mezőgazdasági Termelőszövetkezet. A szövetkezet az 1992-ben a jogszabályok szerint átalakult, elkészítette új alapszabályát, nevét, és székhelyét pontosította, melynek cégbírósági bejegyzése megtörtént.

A „Csukás Zoltán” Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató és Értékesítő Szövetkezet Dőr-Rábapordány, székhely: 9146 Rábapordány, Gévay u. 50. sz., részleges átalakulásával 2001. február 01-én kezdi meg tevékenységét a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. A részvénytársaság zártkörűen alakult. Tulajdonosai, a szövetkezet volt tagjai és üzletrész-tulajdonosai.

A Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. fő tevékenységei a tejtermelés, hízó-és növendékmarha nevelés sertéstenyésztés-és hízlalás, illetve növénytermesztés. Növénytermelési ágazat elsődleges célja az állattenyésztési ágazatok takarmánnyal való ellátása, a vetésszerkezetünket a helyes gazdálkodási gyakorlat szem előtt tartásával, meghatározza a piaci környezet. Szarvasmarha-ágazat 560-570 db átlagos tehénlétszámmal dolgozik. HOLSTEIN FRIZ tejhasznú tehénállománnyal extra minőségű tejet termel. A fajlagos tejtermelés szinten tartásával, emelésével, törekszünk hatékonyságunk folyamatos javítására.

Célunk az eredményes gazdálkodás fenntartása, hosszútávon a világ élvonalába kívánunk felzárkózni, mind naturális mind ökonómiai paramétereink alapján. Sertéságazat sertés tenyésztéssel és hízlalással is foglalkozó komplett egység. A mai kornak megfelelően magas színvonalat biztosító genetikával dolgozik. Kocalétszámunk 550-600 darab. Igyekszünk, a rendelkezésre álló genetikai alapokat maximálisan kihasználva, jó szaporulati mutatóikkal és kedvező fajlagos abrakfelhasználással eredményesen végezni tevékenységünket. A Hízósertéseket termelői csoporton keresztül értékesítjük.

Az állatjóléti előírásokat betartva, a gazdaságos termelés érdekében továbbra is cél az ágazat technikai elemeinek fejlesztése (genetika, tartás és takarmányozás stb.). Takarmány gazdálkodási ágazat: Saját takarmánykeverő üzemünk lehetővé teszi a gazdaság sertés,- és szarvasmarhatelepének táppal való hosszú távú ellátását. EU-s jogszabályoknak megfelelő működik, gyógyszeres takarmány keverésére is rendelkezik jogosítvánnyal. Biztosítja a nyomon követhetőséget a takarmányozásban, eleget téve a „szántóföldtől az asztalig” elv érvényesülésnek. Mezőgazdasági termékek kereskedelmét, integrációs tevékenységünket, a Rábapordányban és a környező településeken gazdálkodó partnereinkkel való együttműködésre alakítottuk ki.

Célunk elsősorban a szántóföldi növénytermesztésben a kölcsönös előnyök megkeresésével a partnereink és saját működésünknek a biztonságosabbá és gazdaságosabbá tétele. Partnereink segítségével tudjuk megtermelni az állattenyésztő ágazataink számára szükséges abrak alapanyagokat. Ugyanakkor közös beszerzésekkel és a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. infrastruktúrájának használatával (szárítóüzem, tárolókapacitás, növényvédőszer bolt) jobb piaci feltételeket tudunk elérni a termények értékesítésénél illetve az inputanyagok beszerzésénél. Hosszútávon Rábapordány meghatározó munkáltatója, adófizetője és a falu jövőjét meghatározó gazdasági társaság kívánunk maradni.

Látott már okos tehenészetet? Most megnézheti

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester