DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Civilek szervezetek

Rábapordányi Polgárőr Egyesület

Vezető neve (elnök): Kovács Attila

Elnök-helyettes: Visy Tamás

Pénztáros: Szűrné Nagy Anett

 

A Rábapordányi Polgárőr Egyesület Győr - Moson - Sopron megyében, Rábapordányban törvényesen működő, lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és biztonság érdekében társadalmi bűn- és baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint környezetvédelmi céllal megalakult polgárőr szervezet. Politikai tevékenységet nem folytat, szervezete és működése pártoktól független, politikai támogatást nem fogad el, azoknak anyagi és egyéb támogatást nem nyújt.


A Rábapordányi Polgárőr Egyesület 2016. szeptemberében alakult meg közös céljaink megfogalmazásával, egyesületünk bejegyzése 2016. novemberében megtörtént. Azon rábapordányi lakosok részvételével jött létre, akik anyagi juttatás nélkül, a közbiztonság fokozása érdekében, szabadidejüket feláldozva végzik ezt a tevékenységet és elkötelezettek az önkéntes munka iránt, és tevékenységükhöz folyamatos képzést is vállalják. A tagságot alkotó emberek nagy része jó helyismerettel rendelkezik a településen.  A vezető tagok a polgárőrség közbiztonsági tevékenysége mellett egy szélesebb célkitűzésű és más jellegű feladatokat is ellátó szervezetet álmodtak meg. Az egyesület együttműködési megállapodást köt a csornai Rendőr - kapitánysággal, az Országos Polgárőr Szövetséggel, a Győr - Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelemmel. Rábapordány település és a lakosok biztonságérzetének növekedése és a közbiztonság javítása a polgárőrség egyik fő feladata. Ennek érdekében a bűnmegelőzés egyik leghatékonyabb eszköze a látható közterületi jelenlét megvalósítása, melynek igyekszünk szabadidőnkhöz mérten minél jobban megfelelni. A bűnmegelőzési feladatok mellett hosszú távú célkitűzéseink között szerepel a fiatalokkal és az időskorúakkal való kapcsolat szélesebb kialakítása, mert ők a legkiszolgáltatottabb korosztály. 

Várjuk azon 18. életévét betöltött személyek jelentkezését, akik azonosulni tudnak céljainkkal és részt vennének településünk közbiztonsága és lakossága biztonságérzetének javítása érdekében tett tevékenységünkben. Várjuk továbbá támogató tagjaink sorába magánszemélyek és cégek jelentkezését is akik tevékenységünk végzéséhez szívesen hozzájárulnának.

Rábapordányi Polgárőr Egyesület vezetősége nevében:

Kovács Attila elnök

  

 

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester