DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Lakossági felhívás

A község tisztán tartása közös feladatunk, egészségünk és környezetünk védelme érdekében mindent meg kell tenni azért, hogy élhető lakókörnyezetet alakítsunk ki és tartsunk fenn.

A legfontosabb lakossági feladatok, melyeket az ingatlanok és az ingatlanok előtti közterületek esetében szükséges elvégezni:

Az ingatlanok tulajdonosai, használói kötelesek ingatlanukat megművelni, illetve rendben tartani, gyomtól, gaztól, szeméttől, – különös tekintettel a parlagfűtől – megtisztítani.
Az ingatlan tulajdonosa, használója a tulajdonában lévő ingatlan körüli közterületen található járdaszakaszt, és ha a járda mellett zöldsáv is van az úttestig terjedő teljes területet köteles tisztán tartani. Köteles az ehhez a területhez tartozó gyepfelület, virágágyás, illetve fák gondozásáról, a kapu- és garázsbejáró sártalanításáról, tisztán tartásáról gondoskodni.
A tulajdonos, használó kötelessége a tulajdonában lévő ingatlan körüli közterületen található járdaszakasz melletti folyókák és csapadék-vízelvezető árkok tisztítása, gyomtalanítása, továbbá a járműbehajtó átereszeinek rendszeres karbantartása, tisztítása, gyommentesítése és a csapadékvíz zavartalan lefolyásának biztosítása.
A lakosság egészségének és a levegő tisztaságának védelme érdekében a zöldhulladék égetése hétfőtől szombatig (kivéve ünnepnapokon és vasárnap) 8.00 – 20.00 óra között megengedett. 
Kérünk mindenkit, hogy a szabályok betartásával kizárólag ezekben az időpontokban gyújtson tüzet, figyelve embertársainkra és környezetünkre.
Gondoskodni szükséges a gyalogos forgalmat veszélyeztető műszaki állapotban lévő kerítések helyreállításáról is.

Az esztétikusabb és egészségesebb környezet kialakítása érdekében felhívjuk az ingatlantulajdonosokat, ingatlanhasználókat a fentiekben leírtak betartására, előre is megköszönve az együttműködésüket.

Rábapordány, 2018. május 14.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester