DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Nagycsoportosaink a Csornai Múzeumban

2019. december 5-én a Rábapordányi Levendulakert Óvoda nagycsoportosai jöttek el hozzánk, hogy megnézzék a néprajzi kiállítás karácsonyi készülődést idéző tiszta szobáját, illetve kicsit bepillantsanak a múzeum csodapalotájába.
A gyerekek első múzeumi élményként a földszinten néztek körül, rácsodálkoztak a polgári szoba – mai szemmel nézve – egyszerűségére (nincs tévé, rádió, számítógép, telefon) és és egyben ünnepélyességére. Elképzelték, milyen lehetett e miliőben létezni, az ágyat kipróbáló kisfiú szerint jó és kényelmes világuk volt.
Az adventi várakozásba visszazökkenve a néprajzi kiállításrészt újabb tartalmakkal töltötték meg, betlehemi játékukkal egészítve ki a tradicionális karácsonyokat bemutató foglalkozást, amelynek során nem csak szívünk, lelkünk gazdagodott, de hasunk is megtelt karácsonyi finomságokkal. December 5-én természetesen kiemelten hangsúlyos volt, hogy várjuk a Mikulást. A várakozást éjszaka elnyomhatja a fáradtság, erre készülve Mikulásváró kis Mikulást készítettünk vidám zenehallgatás közben.
A gyerekekkel igazi élmény volt a foglalkozás, a várakozás izgalma és a csodavárás valódi hite ünneppé varázsolta a délelőttünket. Köszönjük gyerekek, és köszönjük a kísérő pedagógus kollégáknak a türelmes, segítő együttműködést.

 

További képek ITT tekinthetők meg!

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester