DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 4.

Polgármesteri tájékoztató
2020. március 27. 13.45

A mai napig nincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.

A.) A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Kormányrendelet alapján holnaptól 2020. március 28. napjától 2020. április 11. napjáig mindenki köteles a társas érintkezést a minimálisra csökkenteni, és más embertől legalább 1,5 méter távolságot tartan!

- Tilos vendéglátó üzletben (pl. kocsma) tartózkodni, kivéve az ott dolgozókat!
- Továbbra is érvényben van, hogy MINDENKI MARADJON OTTHON, cask alapos indokkal lehet a lakást, lakóhelyet elhagyni. Az alapos indokokat a rendelet pontosan leírja:
1. Élelmiszerüzletbe, gyógyszertárba, drogériába, piacra továbbra is lehet menni vásárolni, de a 65 év felettiek csak délelőtt 9.00 és 12.00 óra között mehetnek vásárolni. Ezeken a helyeken ekkor csak ők lehetnek, azaz a 65 év alattiak nem mehetnek ez idő alatt ezekre a helyekre vásárolni.
2. El lehet menni dolgozni, tankolni, trafikba, fodrászhoz, manikűröshöz és a legszükségesebb esetben a postára, bankba.
3. Lehet venni állateledelt, kutyát (és más állatot) lehet sétáltatni, szükség esetén állatorvoshoz vinni.
4. El lehet menni futni, illetve ,,szabadidős sétára” külterületen és belterületen, egyedül vagy családdal, ha idegenektől megtartjuk a 1,5 méter távolságot.
5. Ki lehet menni a szántóföldre, az erdőbe, a szőlőbe, a kiskertbe,
6. Autót, traktort el lehet vinni javításra szervizbe,
7. Az egészségügyi ellátást és szolgáltatást igénybe lehet venni, azaz sürgős esetben fogorvoshoz, orvoshoz, gyógytornászhoz, terapeutához el lehet menni. A kisgyerekeket el lehet vinni a kiscsoportos összevont ügyeletre.
8. Elláthatóak szülői jogok és kötelezettségek, például elvált szülőként el lehet menni a gyermekért. Segítséget lehet nyújtani kiskorú, beteg vagy idős embereknek.
9. Házasság és temetés CSAK szűk családi körben.
10. A rendeletben foglaltak betartását a rendőrség ellenőrzi, de bevonható a katonai rendészet, valamint más rendvédelmi feladatokat ellátó szerv is. A rendelet megszegése 5.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő szabálysértési bírsággal is járhat.

Itt található a kijárási korlátozás részleteit tartalmazó kormányrendelet.

https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/hirek/kijarasi-korlatozast-vezetunk-be

B.) A kijárási korlátozás ellenére is jelenleg lesz VÉRADÁS RÁBAPORDÁNYBAN 2020. április 3-án (pénteken) 15.30 és 19.30 óra között! Szükséges a meghívót (papíralapú vagy e-mail levél) hozni magukkal, ezzel igazolva lakóhely elhagyásuk indokoltságát!

C.) A rábapordányi köztemető látogatásának tilalma még nem indokolt.
A köztemető látogatása a temetések ideje alatt kerülendő!
A temetőbe kérjük csak akkor látogassanak ki, ha éppen nincs temetési szertartás.

A temetési szertartások a ravatalozóban legfeljebb egy óra időtartamúak lehetnek (fél óra csendes búcsú, fél óra szertartás) és a ravatalozóban egyidejűleg legfeljebb 15 személy tartózkodhat.

Temetéseken lehetőség szerint csak a szűk családi kör vegyen részt.
A temetési szertartáson kérem a lakosokat, hogy kerüljék a tömeges, társalgó csoportosulást, javasoljuk, hogy az egymás közötti 2 méteres távolságot is tartsák be!

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester