DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármester tájékoztató 10.

Polgármester tájékoztató
2020. április 5. 19.15

Továbbra sincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.
Az országban 733 fő koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, 34 fő elhunyt, 66 fő felépült.

Megérkezett a jó idő. Ha vigyázunk egymásra és egymásért, hogy otthon maradunk, nem megyünk ki az udvarról, nem csoportosulunk, akkor Rábapordányban nem lesz baj!
Továbbra is bevásárolunk, postai ügyeket intézünk, gyógyszer kiváltunk az időseknek, akik kérik Önkormányzatunk közreműködését, de ez már a mindennapok részévé vált. Szívesen tesszük a dolgunkat!

A.) Miniszterelnök úr ma bejelentette, hogy hétfőtől Magyarországon mindenki számára díjmentes a KÖZTERÜLETI PARKOLÁS.

B.) A nemzeti köznevelésről szóló 2011.CXC. törvény 8§(2) bekezdése értelmében, minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Rábapordányi Levendulakert Óvoda kötelező felvételt biztosító körzete: Rábapordány, Pásztori település.
2020 április 21-ig automatikusan felvételre kerülnek a körzetbe tartozó azon gyerekek, akivel kapcsolatban az óvoda részére nem érkezik jelzés arról, hogy a szülő más intézménybe kívánja beíratni gyermekét.
Azon szülők, kinek gyermeke a következő nevelési évben (2020. szeptember 1. - 2021. augusztus 31-ig) tölti be harmadik életévét, kérjük a megadott telefonszámon keressék az óvodavezetőt.
Gyermekük felvételéről írásban értesítjük Önöket!
Együttműködésüket köszönjük!
Bellerné Horváth Orsolya óvodavezető e-mail:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Tel.:70/771-2262

C.) Elsős kisgyermekek szüleinek...
A veszélyhelyzet miatt a beiratkozás most nem történhet személyes ügyintézése.
Az EMMI egyszerűsítéssel igyekszik megoldani a beiratkozást. Lényege, hogy az iskolás korú kisgyermek, aki rábapordányi lakcímmel rendelkezik, a szülők őt a rábapordányi iskolába szeretnék járatni , automatikus felvételre kerül! Ezt csak megerősítenie szükséges a szülőknek.
Teendő akkor van, ha más iskolába szeretnék járatni a gyermeket.
Az iskola hamarosan tájékoztatni fogja az érintett szülőket.

D.) A veszélyhelyzet miatt HÉTFŐTŐL TILOS az avar - és kerti hulladék égetése Rábapordányban.
Kérjük, vegyék figyelembe az egészségmegőrzés/egészségügyi kockázat csökkentése érdekében meghozott döntést és tartsák be a tiltást!

E.) A szombati Kormányinfón jelentették be a járványügyi és gazdaságújraindítási alap létrehozását.
Előbb- utóbb ez várható volt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a járvány kezelése, a gazdaság újraindítása nem kis feladattal és költséggel fog járni, a járvány kezelésének közreműködésében, a költségek tekintetében önkormányzatunk is érintett.
A járványügyi alapba az Önkormányzatok a gépjárműadójuk bevételét fogják befizetni a központi költségvetésbe, Rábapordány 3,5-4 millió Ft-tal járul hozzá az önkormányzat elfogadott éves költségvetéséből.
Sajnos ez nem túl pozitív, de azzal is mindenkinek tisztában kell lennie, hogy további változások várhatóak a mi közösségünk életében is. DE, igyekszünk azon lenni, hogy a lakosság ebből a legkevesebbet vegye észre.

F.) Továbbra is kérünk mindenkit, MARADJON OTTHON! Önkormányzatunk felkészült, hogy a településen élő idősek ellátásában részt vegyen!

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester