DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Megújulóban a Rábapordányi Levendulakert Óvoda

Az óvoda felújítása jelentősen hozzájárul a településen lakók jobb életminőségéhez. Az épületet az Isteni Megváltó Leányok női szerzetes rend építette helyi mecénások közreműködésével zárda és kisdedóvó céljából az 1928-32 években.

Az óvoda épület az elmúlt 90 évben sajnos nem került felújításra, így annak műszaki állapota elavulttá vált.

Kisebb felújítások, karbantartások, fejlesztések ugyanakkor történtek az évek során. Ennek fényében Rábapordány Község Önkormányzatának vezetői a helyi óvodai szolgáltatás minőségi javításának megvalósítása érdekében az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő óvodaépület komplex felújítását és energetikai korszerűsítését tervezték végrehajtani.

Az épület hasznos alapterülete 412,6 m2.  Az épületben a következő helyiségek találhatók: 3 csoportszoba, mosogató, iroda, közlekedő, WC-k és mosdók, öltözők. Az épület szerkezetileg megfelelő állapotban volt, viszont az épület gépészete és elektromos hálózata korszerűtlen volt.

A korábbi vizesblokk erősen elhasználódott állapotban voltak.

 

A település vezetése kiváló lehetőségként tekintett a Belügyminisztérium által kiírt ,,Önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázati felhívásra, ennek köszönhetően a Rábapordányi Levendulakert Óvoda felújítása megkezdődhetett.

 Fontosnak éreztük, hogy az épület felújítására sor kerüljön, mivel nem csak a rábapordányi, de 2018. évtől már a szomszédos településen élő pásztori kisgyerekek is látogatói a Rábapordányi Levendulakert Óvodának. Továbbá az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítását, a szolgáltatások minőségének fejlesztését tartottuk szem előtt.

Jelenleg a felújítás a II. ütemben került kivitelezésre. Az I. ütemben belső és energetikai korszerűsítés valósult meg, a széntüzeléses központi fűtést a hőszivattyús fűtés váltotta ki. A korszerűsítés kiterjedt a belső terek hőszigetelésére, vizesblokkok felújítására, hideg- és melegburkolatok készítésére, a teljes víz, elektromos, fűtési hálózat cseréjére.

Az újabb körös sikeres pályázatnak köszönhetően a II. ütemben megvalósult a teljes tetőszerkezet cseréje, a beltéri nyílászárók cseréje, a villanyszerelési munkálatok, valamint a belső terek festése.

A III. ütem keretében valósulhat meg összességében az épület teljes külső és belső felújítása. Az épület jelenleg külső szigeteléssel nem rendelkezik, vakolt falazat van. A III. ütemre benyújtott pályázatunk a külső hőszigetelésre illetve a padlás teljes szigetelésére került benyújtásra.

Nagyon sok szakember dolgozott azon, hogy az óvoda megújuljon. A bútorok nagy része is lecserélődött, sok új berendezést sikerült beszereznünk.

Köszönetet mondunk az együttműködésért, partnerségért, amely eredményre vezetett a felújítás során. Köszönet jár a tervezőnek, a közbeszerzőnek, a kivitelezőnek és minden közreműködőnek. Köszönjük Magyarország kormányának, hogy oktatás-, nevelés-politikája része az óvoda felújítás, amelyre jelentős összegeket szán, és amelyben partnere az önkormányzatoknak.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester