DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Mi a teendő, ha köhögünk, magas lázunk van és nehézlégzéssel küzdünk?

Tisztelt Lakosság!

 

A HÁZIORVOSI RENDELÉSEN VALÓ SZEMÉLYES MEGJELENÉS –továbbra is- KIZÁRÓLAG TELEFONOS IDŐPONT EGYEZTETÉS, KIKÉRDEZÉS UTÁN LEHETSÉGES!

 

Rendelési időben telefonáljanak!

 

Legyenek türelmesek, a telefon sokszor foglalt, vagy éppen más elfoglaltság miatt nem tudják azonnal felvenni a telefont!

 

A rendelőben a MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ, a váróteremben maximum három fő tartózkodhat és mindenkinek KÖTELEZŐ A KÉZFERTŐTLENÍTÉS!

 

LÁZAS VAGY LÉGÚTI TÜNETEKET MUTATÓ, KÖHÖGŐS BETEGSÉG ESETÉN IS TELEFONON JELENTKEZZENEK!

 

A kikérdezést követően az alábbiak szerinti eljárás lehetséges:

 

Ha

 

-        Koronavírusra gyanús megbetegedés

 

¨      Tünetek: magas láz (38 fok feletti), köhögés, szaglásvesztés, ízérzés hiánya, nehézlégzés, vagy külföldi tartózkodás vagy kontaktba került koronavírusos beteggel.

 

¨      Gyanú felmerülése esetén ÉRTESÍTENI KELL A HÁZIORVOST! A háziorvos jár el a továbbiakban a beteg kivizsgálása érdekében!

 

¨      Ha enyhe a megbetegedés, tüneti kezelés mellett szigorú otthoni karantén, valamint légúti mintavételre kerül sor (a vírus ezáltal válik kimutathatóvá)

 

¨      Ha súlyos a megbetegedés, járványkórházi ellátásba kerül a beteg.

 

-        Koronavírusra nem gyanús megbetegedés

 

¨      Ha enyhe a megbetegedés, otthoni tüneti kezelést kap a beteg. ( A betegség önmaguktól gyógyulnak, több esetben gyógyszer sem szükséges!

 

¨      Ha súlyos, elhúzódó a megbetegedés, akkor háziorvosi vizsgálatra kerül sor, kezelését a háziorvos látja el!

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a koronavírussal fertőzött beteg akár tünetmentesek is lehetnek, vagy enyhék a tüneteik, de így is FERTŐZHETNEK!

 

Továbbra is fontos kiemelni, hogy vigyázzunk magunkra és viselkedjünk felelősségteljesen, a rendelkezések betartásával minimalizálható a megfertőződés.

 

 Jó egészséget kívánunk a Lakosságnak!

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester