DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 3. Második hullám

Polgármesteri tájékoztató 3.
Második hullám
2020. szeptember 17. 14.10

Az elmúlt hetekben a koronavírus terjedésével, eddig még nem tapasztalt eseményekkel szembesültünk! Számos ország rendkívüli intézkedéseket vezetett be a járvány tovább terjedésének megakadályozása céljából. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy ha időben és megfelelő határozottsággal cselekszünk, akkor a járvány terjedése visszafogható! A legfontosabb, amit ma mindannyiunknak meg kell tenni a vírus terjedése ellen, hogy betartjuk a higiénés szabályokat és minimálisra csökkentjük a személyes kontaktusokat!

A.) A szerdai ülésen a kormány az alábbi döntésekről/intézkedésekről döntöttek:

- a szórakozóhelyek este 11 órai bezárásáról,
- a koronavírustesztek hatósági árának megállapításáról, egy tesztért semmilyen jogcímen nem lehet majd 19 500 forintnál többet elkérni.
Továbbra is
- fenntartja a beutazási korlátozásokat,
- kötelezővé teszik továbbá a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is,
- fenntartják a teljes körű látogatási tilalmat is a kórházakban és az idősotthonokban,
- október 1-jétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik.

A maszk viselése továbbra is kötelező MINDEN üzletben, moziban, színházban, közösségi színtéren, könyvtárban, múzeumban, művelődési házban, faluházban, egészségügyi és szociális intézményben, ügyfélfogadási irodában, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is. 6 év alatti gyermeknek nem kell szájmaszkot viselni!

B.) ❗️Ha valaki egy boltban nem viseli a maszkot, a vevő és a bolt is kap büntetést; a boltos a második ilyen esetben figyelmeztetést kap, harmadszor már be fogják zárni az üzletet.❗️

C.) A vendéglátó üzlet (étterem, fagyizó, pub, kocsma) benti részeiben – ahol a vendégek is tartózkodnak – a dolgozóknak maszkban, vagy maszkot helyettesítő eszközben kell lenniük.

D.) A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás:
kötelező az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselése,
az ügyféltérben kísérő csak kivételesen indokolt esetben tartózkodhat,
a megfelelő védőtávolság biztosítása érdekében az ügyféltérben tartózkodó ügyfelek száma korlátozásra kerülhet.

E.) 2020. szeptember 15-től a Volánbusz Zrt. járművein és a MÁV vonatain tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.
❗️Azokat az utasokat, akiken nincsen maszk, leszállítják a közlekedési eszközökről!❗️

F.) 2020. október 1-jétől az iskola épületébe CSAK az iskolások és a pedagógusok léphetnek be, az ezáltal kiadott utasításoknak megfelelően a Könyvtár 2020. október 1-jétől bizonytalan időre az iskolások és pedagógusok számára lesz elérhető.
A könyvkölcsönzés – könyv címek megadásával - a lakosság részére HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL biztosítja!

G.) Véglegesítik a telefonon történő gyógyszerfelíratást, így nem kell személyesen megjelenni a háziorvosi rendelőben.

Ha betartjuk a rendelkezéseket, akkor aggodalomra, pánikra semmi okunk nem lehet!
Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra, szomszédainkra és egymásra! Segítőszándékkal álljunk egymáshoz, hiszen ebben a helyzetben leginkább erre lesz most a legnagyobb szükség!
Büszkék voltunk, hogy a tavasz folyamán az előírt rendelkezések betartását mindenki megfelelően kezelte és ennek megfelelően alkalmazta. Bízunk benne, hogy ez most sem lesz másként!

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester