DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 7. Második hullám

Polgármesteri tájékoztató
2020. október 28.10:30

1.) Szigorodtak a karanténszabályok:

Tegnapi napon megjelent Magyar Közlöny tartalmazza azt a törvénymódosítást, ami alapján mostantól nincs egyedi közigazgatási hatósági eljárás az országba történő belépéskor: a határellenőrzést végző rendőri szerv automatikusan tájékoztatja a belépőket arról, hogy kötelesek karanténba vonulni.
A karanténkötelezettnek tájékoztatást kell adni a rendőrnek a karanténlakás címéről, és közvetlenül a megadott címre kell utaznia. Ha hazaért, a rendőrtől kapott matricát fel kell ragasztania ajtajára.

2.) Kötelező lesz használni a "karanténszoftvert", amivel a rendőrség nyomon követheti, hogy elhagyta-e a kijelölt lakást a karanténkötelezett, szelfi is készíthető, ezzel kiszűrhető, hogy nem csak a telefont hagyta-e a lakásban az illető.

3.) Változik a büntetési tétele a karanténszabályok megszegésének: 5000-től 150 ezer forintig terjedhet a bírság, amelyet egy nap többször is kiszabhatnak. Egy nap alatt maximum 600 ezer forintos bírságot lehet majd beszedni, 15 napon belül kell befizetni a rendőrség honlapján közzétett számlaszámra. A törvény azonban azt is leszögezi, hogy a karanténszabályok megsértése nem minősül bűncselekménynek.

A szabályok a mai napon léptek életbe.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Visy László
polgármester

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester