DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Civilek szervezetek

Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezete

Vezető neve: Kiss Lászlóné

Cím: 9146 Rábapordány, Gévay Wolff Lajos u. 53.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám: +36 20 242 04 17

Személyi jövedelemadó 1%-hoz adószám:

 

 

A civil szervezet megalapításának kezdeményezője és támogatója is egyben az akkor a település plébánosa, Butsy Lajos volt. Segítette a szervezet munkáját, programokat, gyűjtéseket, adományosztásokat tartott a településen és annak környékén. Az ő kezdeményezésére indult el minden év december 6-án a Máltais Mikulás, amely a mai napig felkeresi és meglátogatja a rábapordányi gyerekeket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a településen továbbra is aktív közösségként és aktívan tevékenykedők kis csoportja. Sokat köszönhetünk Mészáros Józsefné Milike néninek, aki hosszú időn keresztül nagyon lelkiismeretesen látta el a szervezet irányítását. Ennek szellemében igyekszünk tovább folytatni a szervezet működését. A közösség részt vesz a település rendezvényein, legyen az falunap, március 15-i megemlékezés vagy az 1956-os forradalom és szabadságharc. Minden évben koszorút helyezünk el az I. és II. világháborúban elesett katonák tiszteletére. Rábapordányban működő civil szervezetek szoros együttműködésének köszönhetően a rendezvények állandó szervezői, lebonyolítói vagyunk.

A falunapon a Máltais asszonyok is több százával készítik az ínyencségnek számító csokis, lekváros, nutellás palacsintát és újra finom pörkölttel láthatjuk vendégül a településre érkező vendégeket. Az egyházi ünnepeken is aktívan részt veszünk. Úrnapján az első sátor megépítése is a közösségünk feladata. A településen egyedül élő időseket és a rábapordányi betegeket minden évben meglátogatjuk, ezzel is szeretnék kifejezni, hogy nem hagyjuk őket magukra és segítőkezet nyújtunk feléjük. Minden évben közösen szervezzük meg a civil szervezetek közös kirándulását, mellyel szeretnénk megköszönni és kifejezni a tagok segítő, támogató munkáját.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester