DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Civilek szervezetek

Magyar Vöröskereszt helyi szervezete

Vezető neve: Horváth Józsefné

Cím: 9146 Rábapordány, József Attila u. 29.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonszám: +36 96 273 483

Személyi jövedelemadó 1%-hoz adószám:

 

 

A Magyar Vöröskereszt Rábapordányban 1935-ben alakult. Elnöke Ivánkovics Gyula, titkára Tóth József volt. ,,Rábapordány Községi jegyző üdvözölvén a megjelenteket előadja, hogy Rábapordány községben 15 egyén kötelezte magát arra, hogy a Magyar Vöröskereszt Egyletnek rendes tagja óhajt lenni. Miután a tagok létszáma elegendő a Vöröskereszt fiók-egylet megalakításához, indítványozza a fiókegylet megalakítását.” Ezt követően Kiss Béláné Annus néni, majd Tekler Gézáné Vali néni, 1980-tól Szűcs Ferencné Panni néni volt a Vöröskereszt titkára. 1996-tól Horváth Józsefné Erzsi néni látja el a Vöröskereszt titkári feladatait, a szervezet elnöke dr. Balogh Károly. 1990-es évek elején szoros testvérkapcsolatot alakítottunk ki a szlovákiai Csallóközkürttel.

A két település a mai napig ápolja jó baráti és családi kapcsolatait. Munkánk az év folyamán: A falu rendezvényein való aktív közreműködés, a társadalmi munkákban való aktív részvétel. Igyekszünk a falu közösségi programjaiban aktívan részt venni, legyen az falunap, farsang vagy éppenséggel állami ünnepség. A falunapon finom pörkölttel várjuk a lakosságot és az elszármazottakat, továbbá a gyerekeknek ízes palacsintát sütünk.

A napközis táborban is kedveskedünk a gyerekeknek gofrival, palacsintával vagy éppenséggel amit megkívánnak. A településen rendezett ünnepségeken is részt veszünk, az I. és II. világháborús emlékműnél elhelyezzük az emlékezés virágait. Évente kétszer szervezünk véradást Rábapordányban, tavasszal és ősszel. Sajnos a véradók száma folyamatosan csökken, kérnénk mindenkit, hogy a jövőben többen jöjjenek el, hiszen nagy szükség van a vérkészítményre.

Külön szeretnénk kérni a fiatalokat. Minden év novemberében köszöntjük a rendszeres véradóinkat. Ezúton szeretném megköszönni nekik, hogy minden évben eljönnek és karjukat nyújtják, segítenek beteg embertársaikon. Betegeket, időseket is rendszeresen látogatunk, a szomszédos települések Idős Otthonaiba is elmegyünk, hogy meglátogathassuk a falubeli beteg időseinket. Más civil szervezetekkel nagyon jó a kapcsolatunk.

 

A Kéknefelejcs Nyugdíjas Klubbal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetével minden évben közös kiránduláson veszünk részt. Az Önkormányzattal is szoros a kapcsolatunk. Sok segítséget kapunk, amit köszönünk szépen.

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester