DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Civilek szervezetek

Rábamenti Vadásztársaság

Vezető neve: Tóth Ferenc

Cím: 9146 Rábapordány, Ady Endre utca 1.

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (@) gmail.com

Telefonszám: +36 20 443 4341

Személyi jövedelemadó 1%-hoz adószám:

 

 

„A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás” /gróf Széchenyi Zsigmond/

A Rábamenti vadásztársaságot 1954-ben alapította tizenegy helybéli, a természetet és vadászatot szerető vadász. A társaság alapító tagjai közül sajnos már senki nincs az élők sorában. Ez alatt a több mint 60 év alatt sokszor változott a terület nagysága, és változott a tagság összetétele is. 2007-ig a vadásztársaság létszáma 60 fő volt, területünk nagysága pedig 10 000 ha. A terület nagysága miatt 2007-ig 3 hivatásos vadász dolgozott a vadásztársaságnál. Szeretném megemlíteni Varga Gáspár és Dr Balogh Károly urakat, akik a vadásztársaság elnöki posztját töltötték be hosszú évtizedeken át, és sem időt sem energiát nem spórolva sokat dolgoztak a vadásztársaságért. 2007-ben a területünk jelentős mértékben csökkent. Jelenleg a Rábamenti Vadásztársaság 3200 hektáros területen folytat terv és szakszerű vadgazdálkodást.

Társaságunk célja, hogy tagjai részére sportvadászati illetve szórakozási lehetőséget biztosítson az etikai és vadgazdálkodási szabályok szigorú betartása mellett. A társaságunk létszáma 24 fő aktív vadászból, 3 pártoló tagból és 1 fő hivatásos vadászból tevődik össze.

A vadásztársaságot négy tagból álló vezetőség irányítja, melynek összetétele a következő: - Kiss Győző elnök, - Horváth Attila titkár, - Kocsis László gazdasági felelős, - ifj. Kóczán János természetvédelmi felelős. Vadásztársaságunknál vadászmester nincs, a szakmai munkát teljes egészében Tóth Ferenc hivatásos vadász, vadgazdálkodási szakmérnök látja el.

Tagjaink a vadászidények betartása mellett egész éven át hódolhatnak szenvedélyüknek. Fácánkakasra novembertől februárig társas vadászat keretein belül, mezei nyúlra decemberben 3 alkalommal, illetve őzbakra április közepétől szeptember végéig folytathatnak vadászatot. Fontos feladatunk a vadállomány téli takarmányozása, mert az igazi vadász nem csak vadássza, hanem gondozza és óvja is a vadat. Évente kb 250-300q szemes és lédús takarmányt juttatunk ki a területre.

A Rábamenti vadásztársaság életében a vadászatokon kívül két fontos esemény van. 2007-től minden év elején megrendezzük vadászbálunkat. Évről évre mind nagyobb az érdeklődés a bál iránt, ugyanis csatlakoztak hozzánk olyan kedves vendégek is, akik nem tartoznak a vadászok közé. A bálon részt vevők létszáma már 100 fő fölött van évek óta. A rendezvényünk minden évben a Horváth Vendéglőben kerül megrendezésre Rábapordányban. Akik még nem voltak velünk a vadászbálban, de kedvük van hozzá, hogy egy kitűnő hangulatú kellemes estén együtt szórakozzunk, nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket. A másik esemény a megyei vadásznap. Ezen rendezvényen főzőverseny van a vadásztársaságok között, amelyen 2014-ben 54 csapat közül első helyezettek lettünk az általunk készített őzpörkölttel.

Vadásztársaságunk nem csak a Rábapordányban tartott rendezvényeken, de a szomszédos falvakban is képviselteti magát. Hosszú évek óta járulunk hozzá a rábapordányi falunap illetve a Civilek Rábapordányért mozgalom rendezvényeinek sikeréhez. Tagjaink több alkalommal vettek részt különböző szemétszedési akciókban, hisz nekünk természetjáró és szerető embereknek környezetünk tisztaságának megóvása fontos feladat.

Fontosnak tartom kiemelni azokat a vadásztársakat, akik kiemelkedő munkát végeznek társaságunknál. Kiss László,Bognár Béla, Kóczán János. Büszkék vagyunk arra, hogy Kiss János vadásztársunk a hosszú ideje végzett kiemelkedő társadalmi munkájának elismeréseként az idei évben a Hubertusz Kereszt Arany Fokozata kitüntetést veheti át.

Törekedünk a gazdákkal jó kapcsolatot tartani, fontos feladatnak tekintjük, természetesen velük karöltve, hogy a mezőgazdasági kultúrákban a vadak által okozott kár a lehető legkevesebb legyen, ezért vadkárelhárítást illetve terményőrzést végeznek tagjaink. Továbbiakban is szeretnénk, hogy a gazdálkodókkal kiépített kapcsolatunk hasonlóan jó legyen, és jól működjön. A későbbiekben tervezünk iskolás gyerekeknek erdei iskolát, természetesen ha van rá igény. Megismerhetnék a környezetünkben élő vadfajok életmódját, viselkedését, sok érdekes információval bővíthetnénk ismereteiket.

Végezetül szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy Rábapordány Község honlapján bemutathattam a Rábamenti Vadásztársaságot „Mert az legyen a vadász nemes törekvése, hogy a vadat óvja, kímélje és védje. Vadásszék, mint törvény és szokás kívánja, s teremtményeiben a teremtőt áldja.” / Otto von Riesenthal/

Vadászüdvözlettel: Tóth Ferenc VT elnök.

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester