DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 32.

 

Polgármesteri tájékoztató 32.
2020. május 12. 14.40

Továbbra sincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.
Rábapordány településen jelenleg NINCS kötelező hatósági házi karanténban lévő rábapordányi lakos.
Az országban 3313 fő koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, 425 fő elhunyt, 1007 fő felépült.

A.) Szerdától lép hatályba az a szabály, miszerint csak elektronikusan lehet előterjeszteni azt a kérelmet, amiben egy külföldről beutazó kérhet méltányosságot az országos rendőrfőkapitánytól. Több méltányossági szabályt is meghatározott az országos rendőrfőkapitány.
A különös méltánylást érdemlő esetek között említette a részvételt magyarországi hatósági eljárásban, az üzleti tevékenységet vagy a munkavégzést a megfelelő meghívólevéllel, az egészségügyi ellátás igénybevételét beutalóval és a tanulók vizsgakötelezettségének teljesítését. Méltányolandó beutazási indokként jelölte meg tovább azt is, ha a kérelmező a magyarországi fuvarozási feladat kiindulási pontjára szeretne eljutni, valamint a közeli hozzátartozó temetésén akar részt venni.

B.) Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet.
Az autóbuszállomások nyitott részein a másfél méteres védőtávolság betartása kötelező, a szájat és az orrot eltakaró eszköz viselése ajánlott.

A fővárost és Pest megyét nem érintő járatok esetében visszaáll az első ajtós felszállási rend, és szigorú óvintézkedések betartása mellett ismét lehet a járművezetőtől menetjegyet, bérletet vásárolni. E célból a buszon egyszerre egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani kívánó többi utazónak a peronon kell várakoznia a másfél méteres védőtávolság betartásával.

C.) Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a SPORTPÁLYA használata továbbra is TILOS, csak az amatőr bajnokságban résztvevő csapatok edzéseit lehet megtartani. Az edzések időpontjáról a Községi Sportkör elnökétől tájékozódhatnak!
D.) Továbbra is TILOS a játszótéren tartózkodni!
A játszótér felújítása elkezdődött, a játszótéri eszközök festést már elvégeztük, a balesetveszélyes részek javítása, pótlása, esetleges elbontása folyamatban van!
E.) Továbbra is TILOS a sportparkban tartózkodni!

A kijárási korlátozás megszűnését követően javasolom továbbá, hogy

A település közterületein ezeken a napokon továbbra se csoportosuljunk, kivéve ha hatósági igazolvánnyal tudják igazolni, hogy közös háztartásban élnek.
A személyes érintkezések alkalmával az egészségügyi védőtávolságot (másfél - két méter) javasolom betartani.

Vigyázzunk idős hozzátartozóinkra, családtagjainkra, szomszédjainkra és tartsuk be a Kormány által bevezetett intézkedéseket, továbbá a községünket érintő kötelezéseket és javaslatokat!

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester