DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 31.

 
Polgármesteri tájékoztató 31.
2020. május 9. 12.00
 
Továbbra sincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.
Rábapordány településen jelenleg NINCS kötelező hatósági házi karanténban lévő rábapordányi lakos.
Az országban 3213 fő koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, 405 fő elhunyt, 904 fő felépült.
 
A.) A kijárási korlátozásokról szóló rendelet értelmében nincs lezárás a főváros és Pest megye, illetve a vidék között, de az a kormány kérése a budapestiekhez és a Pest megyeiekhez, hogy a központi régiót elhagyva is tartsák be a védelmi intézkedéseket.
B.) Megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát, átképzést, továbbképzést, felnőtt oktatást biztosítanak állami finanszírozással, a honvédelmi tárca pedig megemeli a szerződéses honvédek számát. A cél az, hogy gyorsan kielégítsék a munkaerőpiacon - főleg a kereskedelmi szektorból - jelentkező igényeket.
C.) A veszélyhelyzet végéig meghosszabbodik a bérleti jogviszony az állam vagy helyi önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok esetén akkor is, ha a bérleti jogviszony magánszeméllyel áll fenn. Azt szeretnék elkerülni, hogy ebben a nehéz helyzetben bárki lakhatás nélkül maradjon.
D.) Május 4-e hétfőtől, újra nyilvánosak a szentmisék a Rábapordányi Római Katolikus Templomban. A szentmisék a megszokott időpontban kerülnek megtartásra. A szentmisék csütörtökön és pénteken 18 órakor, szombaton 19 órakor, vasárnap reggel fél 9 órakor kerülnek megtartásra.
SZENTMISÉKRE VONATKOZÓ járványügyi korlátozások részleges feloldásával kapcsolatban a javasolt intézkedések betartását kérjük mindenki betartani szíveskedjen!
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a SPORTPÁLYA használata továbbra is TILOS, csak az amatőr bajnokságban résztvevő csapatok edzéseit lehet megtartani. Az edzések időpontjáról a Községi Sportkör elnökétől tájékozódhatnak!
E.) Továbbra is TILOS a játszótéren tartózkodni!
A játszótér felújítása elkezdődött, a játszótéri eszközök festést már elvégeztük, a balesetveszélyes részek javítása, pótlása, esetleges elbontása folyamatban van!
F.) Továbbra is TILOS a sportparkban tartózkodni!
 
A kijárási korlátozás megszűnését követően javasolom továbbá, hogy
 
A település közterületein ezeken a napokon továbbra se csoportosuljunk, kivéve ha hatósági igazolvánnyal tudják igazolni, hogy közös háztartásban élnek.
A személyes érintkezések alkalmával az egészségügyi védőtávolságot (másfél - két méter) javasolom betartani.
 
Vigyázzunk idős hozzátartozóinkra, családtagjainkra, szomszédjainkra és tartsuk be a Kormány által bevezetett intézkedéseket, továbbá a községünket érintő kötelezéseket és javaslatokat!
 
Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!
 
Visy László
polgármester

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester