DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Babazászló az Önkormányzati Hivatal épületén

Már hagyomány, hogy örömünkben, bánatunkban zászlót állítunk, hogy ezt mindenki láthassa.

Rábapordány Község Önkormányzata is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amelyet a Három Királyfi, három Királylány mozgalom megfogalmazott, kerüljenek előtérbe a gyerekek, a család kapjon nagy hangsúlyt az elkövetkező napokban. 

A babazászló projekt célja, hogy Önkormányzatunk falán jelezzük babazászlóval, ha kisbaba született, hiszen ez a közösségnek is érték és öröm. ,,Babagólyát'' a  legifjabb rábapordányi ingatlana elé is helyezünk ki, az idei évtől már minden születendő  rábapordányi kisbabának fát ültetünk. 

Régen szokás volt, hogy a kisbabás otthonokat a lakók is segítették a szülés után, a zászló célja ezt a szokást is követni, önkormányzatunk babakelengyével illetve születési támogatással segíti a fiatal családokat. 

A babazászlóval fel lehet hívni a figyelmet arra, hogy egy új élet a jövőt, jövőnket is jelenti egyben. 

Azt az értéket kell erősítenünk a jövő nemzedékében is, hogy a család, a nemzetünk boldogulásának alapja.

A Babazászlóval osztozunk az örömben a családdal, a szülőkkel, együtt köszöntjük  az újonnan született életet, a község legifjabb lakóját.

De nemcsak a legifjabb lakókra, hanem a letelepedő fiatalokra, az óvodásokra, iskolásokra, és az idősekre is kellő figyelmet fordítunk.

Az elmúlt öt évben több mint 30  fiatal család telepedett le Rábapordányban. Segítjük őket, hogy megtalálják számításaikat és azon dolgozunk, hogy olyan közösség tagjai lehessenek, ahol jól is érezhetik magukat. 

 

Mi ebben megerősítjük a leendő szülőket, gyermeket vállalókat, hogy Rábapordány szereti, várja a gyermekeket, továbbá tesz és tenni akar értük és családjaikért is.

https://mandiner.hu/cikk/20200824_skrabski_fruzsina_interju…

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester