DESIGNED BY JOOMLA2YOU

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

Jegyzőkönyvek

Hírek

Polgármesteri tájékoztató 3.

Polgármesteri tájékoztató
2020. március 25. 15.15

A mai napig nincs Rábapordányban nyilvántartott fertőzött koronavírusos beteg.

1. Kérem, a 65 év feletti, vagy krónikus beteg lakosainkat, hogy saját érdekükben, hogy NE HAGYJÁK EL OTTHONUKAT! Amennyiben nincs olyan hozzátartozójuk, szomszédjuk, aki a napi élelmiszer beszerzésben, gyógyszer kiváltásában, ebéd biztosításában, postai ügyek intézésben segítséget tud nyújtani, jelentkezzenek a lenti elérhetőségek valamelyikén.
Email cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy munkaidőben a 06/96/273-378, +36-30-488-3528 telefonszámokon.
Rábapordányban jelenleg közel 50 rábapordányi családnak, lakosnak segítjük a mindennapjait!
Szükség esetén a Hivatal dolgozóinak, a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat fiatal tagjainak (14 fő) bevonásával fogjuk ellátni a feladatok teljesítését.

2. A rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig tanszüneti menetrend lép érvénybe.
Az együttműködésnek köszönhetően megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége a Volánbusz valamennyi járatán. A mobiljegyvásárlás bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől.

3. Füstöss – Koltai Helén védőnő a járványügyi helyzet miatt a családokat nem látogatja, státuszvizsgálatokat telefonon intéz, mérlegelésre előzetes egyeztetés szükséges (ha nincs mérleg). Kötelező oltások folyamatosak, előre egyeztetett időpontban. Füstöss-Koltai Helén védőnő elérhetősége: 0670/333-46-30

4. Önkormányzatunk nem rendelte meg egyetlen háztartás fertőtlenítését sem. Ha valaki fehér ruhában jelenik meg és azzal fordulnak Önök felé, hogy Önkormányzatunk küldte, azokat NE engedjék be otthonaikba! Telefonos csalók is jelentkezhetnek, pénzt kérhetnek, hogy koronavírusos a hozzátartozójuk, ezt se higgyék el! Járjanak utána, pénzt semmiféleképpen se küldjenek, személyes és banki adatokat ne adjanak ki! FIGYELJÜNK EGYMÁSRA ÉS IDŐSEBB SZOMSZÉDAINKRA!

5. A háziorvos beteglátogatása bizonytalan ideig elmarad, beteg ellátása előre egyeztetett időpontban várakoztatással történik.

6. Április 15-étől a bankkártyás fizetésnél a PIN kódot nem igénylő tranzakciók felső határösszege 15.000 Ft-ra emelkedett.

7. Ha lejárna, vagy módosulna a GYET, GYED, GYES jogosultsága, a vészhelyzet fennállásáig meghosszabbodik az ellátás.

8. Felfüggesztik a kilakoltatásokat, gépjárművek lefoglalását, ingatlanok kiürítését, ingatlanok árverezését. A vészhelyzet megszűnését követő 15. naptól folytatható.

9. Adóhatósági végrehajtásokat felfüggesztik!

10. KATA adózói kapnak további járulékfizetési kedvezményt 2020. június 30-ig.

11. Mossanak sűrűn kezet vagy használjanak kézfertőtlenítőt! Szellőztessenek gyakran! Ha tudnak, fizessenek bankkártyával!

12. Az óvodások, iskolások számára továbbra is biztosított az egyszeri meleg étel, az igényt jelezni szükséges reggelente 8.30-ig az Önkormányzatunk felé.

13. Az iskolások számára továbbra is biztosítjuk a DJP eszközöket (számítógépeket, tableteket, laptopokat) a digitális tanuláshoz.

Az érdemi változásárokról minden esetben tájékoztatjuk a lakosságot!

Visy László
polgármester

 

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon!

Visy László polgármester